<      Succesverhalen

50 Superloten verkocht; de kers op de taart!

Rick Dijkers
Bestuurslid Marketing, Pr & Communicatie, SV Excelsior Zetten

€ 7675,-
Keeperstrainingen, jeugdactiviteiten en trainingsmaterialen


Voor SV Excelsior Zetten was de afgelopen clubactie zeer geslaagd. Met 50 verkochte Superloten hebben zij een topprestatie neergezet in een klein dorpje als Zetten. Bestuurslid Marketing, PR & Communicatie Rick Dijkers (39) was samen met sponsorcommissie-lid Cees Romein, erg actief in het verkopen van de Superloten. “Uiteraard kon iedereen binnen de vereniging een Superlot verkopen”, aldus Rick. De Grote Clubactie sprak hem over zijn passie om geld in te zamelen voor zijn club.

Wat een prestatie, jullie hadden in totaal 50 Superloten verkocht!
Wat was jullie tactiek? Rick legt uit: “We gingen persoonlijk bij potentiele kopers langs met een zelfgemaakte verkoopflyer of mailden deze flyer naar mensen in ons netwerk. We gaven ze vervolgens bedenktijd na ons ‘verkoopverhaal’. Als ze een lot kochten, zorgden wij voor tijdelijke exposure voor de koper via onder meer Facebook, Twitter en in house tv, gedurende de actie-looptijd.”

Hoe is de verdeling tussen ‘gewone’ loten, online loten en Superloten?
Rick: “20% van onze opbrengst kwam uit eenmalige machtigingsloten, 2% uit de online verkoop en maar liefst 78% van onze opbrengst kwam voort uit de verkoop van Superloten. We beschouwden de Superloten dan ook als de spreekwoordelijke ‘kers op de taart’. Een geweldig initiatief van de Grote Clubactie om op creatieve wijze nog meer inkomsten te genereren.”


“Superloten: een geweldig initiatief van de Grote Clubactie om op creatieve wijze nog meer inkomsten te genereren”


Wat was het doel van jullie clubactie in 2014?
“Met de inkomsten uit deze clubactie hebben wij een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van onze jeugd in de vorm van professionele keeperstrainingen, jeugdactiviteiten en trainingsmaterialen speciaal voor de jeugd” vertelt Rick. “In ons kleine dorp is de kwaliteit van onze selectie namelijk afhankelijk van de jeugd-doorstroom.”

Hoe lang doen jullie al mee aan de Grote Clubactie?
“We doen al jaren mee (vanaf 2002), maar door bezettingsproblemen zijn we er even uit geweest. In 2013 organiseerden we last minute een online actie via de Grote Clubactie. Aangezien dit met zeer weinig energie een redelijke opbrengst met zich meebracht, hadden we besloten om in 2014 volledige inzet te tonen. En dat wierp zijn vruchten af. Volgend jaar dus weer een Grote Clubactie voor ons!”, aldus Rick.

Doe mee! Schrijf direct jouw vereniging in

Net als ruim 5.500 andere clubs uit heel nederland

Schrijf je vereniging in

Hulp nodig bij de organisatie?


Onze servidesk staat voor je klaar!

Service Desk
Liever telefonisch contact?
Bel 013-4552825

Wat kun je winnen?


Koop loten en maak kans op
de hoofdprijs: € 100.000,- 

Bekijk prijzenpakket