<      Succesverhalen

De beste verkopers werden beloond met een prijs

Elja van der Thiel
Clubcoördinator

Opbrengst: € 1.878,70
Doel: Activiteiten en materialen

Omnivereniging Sporting Andijk haalde met de Grote Clubactie 2018 een opbrengst op van € 1.878,70. Het hielp om de beste verkopers te belonen. De Grote Clubactie ging met clubcoördinator Elja van der Thiel in gesprek over het behaalde resultaat.Hoe is jullie Grote Clubactie verlopen?
‘Bij Sporting Andijk is de Grote Clubactie best goed verlopen! In het begin moesten we echter wel de juiste mensen bij elkaar zoeken om alles te regelen. Sporting Andijk is een omnivereniging met een voetbal- korfbal- en handbal tak. Van iedere afdeling heeft iemand geholpen om de Grote Clubactie voor de vereniging goed te laten verlopen. Toen we de boekjes uitdeelden aan de kinderen hebben we een begeleidende brief meegegeven aan de ouders. Zo wisten de ouders waar we het voor doen. Om de lotenverkopers een handje te helpen, hebben we een wijkindeling gemaakt. Tweetallen zijn zo dicht mogelijk bij hun eigen huis ingedeeld, zodat de lotenverkopers elkaar niet in de weg zouden lopen. Daarnaast verkochten de kinderen natuurlijk ook loten aan vrienden en familie. De lotenverkopers werden ook nog eens ondersteund met posters die op de vereniging zijn gehangen en een interne verkoopwedstrijd. De verkoopwedstrijd motiveerde de leden om meer te verkopen’, vertelt Elja.Waar gaat jullie bedrag naartoe?
‘De opbrengst gaat naar verschillende doelen binnen Sporting Andijk. Zo zijn er diverse activiteiten. Ook zijn er nog verschillende materialen die we graag willen aanschaffen. De activiteiten en de materialen zullen natuurlijk ten goede gaan komen aan de kinderen.’, legt Elja uit.Stimuleren jullie de leden om de loten te verkopen?
‘Ja dat doen we. Na de actie hebben we een klassement opgemaakt van de beste lotenverkopers. We wilden de beste lotenverkopers namelijk graag in het zonnetje zetten. Tijdens onze nieuwjaarsreceptie, werd de opbrengst bekendgemaakt en werden de beste verkopers beloond met een prijs. Dit is een goede manier om te laten zien dat er aandacht is voor de actie.’Hebben jullie nog waardevolle tips voor andere verenigingen?
Elja vertelt: ‘Het kan andere verenigingen mogelijk helpen om een wijkverdeling te maken voor de kinderen. Zo maaien de verkopers het gras niet voor elkaars voeten weg en komen ze in zoveel mogelijk verschillende wijken in de omgeving. Ook was het erg leuk om de kinderen te belonen met een prijs voor de beste verkopers. Hierdoor zien ze dat ze het niet voor niets hebben gedaan en dat de vereniging erg blij is met de behaalde opbrengst.’

Doe mee! Schrijf direct jouw vereniging in

Net als ruim 5.500 andere clubs uit heel nederland

Schrijf je vereniging in

Hulp nodig bij de organisatie?


Onze servidesk staat voor je klaar!

Service Desk
Liever telefonisch contact?
Bel 013-4552825

Wat kun je winnen?


Koop loten en maak kans op
de hoofdprijs: € 100.000,- 

Bekijk prijzenpakket